Online nézhető adatos konferenciák

A koronavírussal kapcsolatos korlátozó intézkedések valósággal rendet vágtak a tavaszi adatos konferenciák között.

A teljesség igénye nélkül elmarad a londoni Strata konferencia, a GraphConnect 2020,  a Kafka Summit London, . Más konferenciák új időpont választására kényszerültek, így május helyett október végén lesz a PyData London,  és későbbre kerül az eredetileg júniusi PyData Amsterdam is. Az elhalasztott események közé tartozik a márciusi ML Prague és Kubekon Europa, a svéd Data Innovation Summit, valamint az áprilisi német Data Festival is.

Hasonló a helyzet itthon is, törlésre vagy elhalasztásra került a SAS Analytics Day, az SQL Saturday, a Reinforce AI és az Oracle HOUG konferencia is.

Öröm viszont az ürömben, hogy vannak olyan konferenciák is, amelyek a fizikai esemény elhagyása mellett online módra váltanak, így az előadásokat bárki otthonából követheti, méghozzá általában ingyenesen.

Íme néhány ilyen ingyenes nézhető online rendezvény:

  • Március 17: GraphTour Munich Digital
    A Neo4J rendezvényén  a talán legismertebb gráf adatbáziskezelő újdonságairól és alkalmazási lehetőségeiről lesz szó.
  • Március 18: DomoPalooza 2020 Online
    A Domo a BI szoftverek piacának egyik érdekes szereplője, amely a Gartner idei BI mágikus négyzetében is szerepel.  A programban számos technikai előadás és alkalmazási esettanulmány található.
  • Március 25-től: GPU Technology Conference (GTC) Digital
    A Nvidia kéthetes rendezvénye során a GPU technológiákhoz kapcsolódó oktatások, workshopok és előadások lesznek napirenden.
  • Április 06-08Cloud Next Digital
    A Google online konferenciájának programjában többek között adatfeldolgozás, adatelemzés, mesterséges intelligence és AI témák szerepelnek.

Ezekre az eseményekre akkor is érdemes regisztrálni, ha az adott időpont éppen nem alkalmas valakinek, mert az előadásokat általában utólag is elérhetővé szokták tenni.

A későbbiek várhatóan további események is csatlakoznak majd a fenti listához. Már azt is tudjuk, hogy az idei Microsoft Build, Facebook F8 és  Google I/O fejlesztői megakonferenciák is törlésre kerülnek vagy online módra váltanak.

 

Comments are closed.